Astaxantina este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi, extrem de util pentru sănătate şi poate fi obţinută doar din alimentaţie.
Astaxantina este un pigment organic natural, un carotenoid, care dă culoare roşie sau roz strălucitoare peştilor, creveţilor, algelor marine, plantelor, fructelor şi păsărilor. Are un efect extrem de benefic asupra proceselor biochimice din toate organele şi ţesuturile, dar astaxantina pură este foarte scumpă, aşa că este indicat să o obţinem din produsele în care este conţinută.
CITEȘTE ȘI: Cât de sănătoase sunt icrele? Nutriționistul Mihalea Bilic dezvăluie singura condiție pentru consum
Cercetările arată că astaxantina este de 10 ori mai activă împotriva radicalilor liberi decât alţi antioxidanţi. Îmbunătăţeşte fluxul sanguin, scade stresul oxidativ la fumători şi persoanele supraponderale şi poate chiar ajuta la tratarea diferitelor tipuri de cancer.
Are un efect remarcabil asupra stării pielii, ajută la netezirea ridurilor, reduce petele pigmentare şi ajută la menţinerea pielii hidratate şi elastice.
Se aplică adesea direct pe piele pentru a proteja împotriva arsurilor solare şi pentru a trata straturile superioare ale epidermei. Creşte rezistenţa şi protejează ţesutul muscular. Ca orice carotenoid, susţine sănătatea ochilor şi previne pierderea vederii cauzată de vârstă. În plus, scade nivelul de trigliceride din sânge şi creşte nivelul de lipoproteine de înaltă densitate, adică aşa-numitul „colesterol bun”.
Astaxantina poate preveni: boala Alzheimer, Boala Parkinson, accidentul vascular cerebral, diabetul, infertilitatea masculină, artrita reumatoidă, depresia, oboseala cronică.
CITEȘTE ȘI: Puțini știu aceste lucruri: Trei delicatese scumpe care erau cândva considerate alimente pentru săraci
Este conţinută în păstrăv, somon roşu, icre, creveţi, crabi, crabi de mare, merişoare mici, roşii şi este perfect absorbită, absolut sigură şi non-toxică.